Home

Айті продукт в боротьбі з коронавірусом

Сьогодні в УНІАН відбулась пресс конференція на тему: « СТОП, коронавірус! Старт кампанії по розробці діджитал-допомоги боротьбі з недугом»
 
Європейська Асоціація Програмної Інженерії разом з Глобальним договором ООН пропонують діджитал допомогу в боротьбі з коронавірусом. IT Компанія Powercode готова надати грант в розмірі 100 000 доларів на розробку життєво необхідного діджитал продукту для медицини сьогодні.
Це може бути веб сайт, бот, мобільний додаток, тощо. Українські айті фахівці готові негайно розробити необхідний продукт, який допоможе медикам наприклад діагностувати захворювання чи оперативно обмінюватись данними або систематизувати їх. Саме для того аби розробити дійсно потрібну программу ініціатори звернулись до представників мед. закладів всього світу - щоб вони надали свої пропозиції та експертизу.

Відповідне зверненея було озвучено у відеоролику "Стоп паніка. Стоп коронавірус" Владиславом Савченко і Тетяною Сахарук. І який вже шириться соц. мережами.
Тетяна Сахарук, голова Правління Мережі Глобального договору ООН в Україні та
Владислав Савченко, Голова "Європейської Асоціації Програмної Інженерії" вже звернулись із цією пропозицією до Всесвітньої організації охорони здоровя з метою отримати нагальні дані по потребі в айті розробках.
Владислав Савченко наголосив на тому, що бізнес ініціативи сьогодні мають бути саме корисними та дієвими. А для цього потрібно звертатись до фахівців.
Ініціатори звернення сподіваються на небайдужість людей і просять активно долучатись до обговорення айті розробки, яка може стати в нагоді всьому світу зараз!

Відео пресс конференції за посиланням:


https://www.unian.ua/static/press/live

Відео звернення до світової спільноти за посиланням: